Droži

Osebna zgodba, prepletena v sodobni koncept novega produkta.

Ko moka oživi!

Droži so NARAVNO VZHAJALNO SREDSTVO.

Poslovni dogodki

Moka

Privatni dogotki

Voda

Moka in voda, pomešani v pravem razmerju in ob primernih pogojih ferentirata. Proces fermentacije sprožijo mikroorganizmi- mlečnokislinske bakterije in divje kvasovke. Način obdelave hrane s fermentacijo je povsem naraven ter pripomore k ohranjanju ali oplemenitvi živil. Tovrsten proces ohranjanja in oplemenitenja živil poznamo že iz zgodovine, ko še niso poznali hladilnikov in jim je tovrstna obdelava omogočala dolgotrajnejše ohranjanje in bogat okus. Raznovrstni zorjeni siri, pivo, žlahtna vinska kapljica, suhomesnate dobrote, kislo zelje in repa je le nekaj dobrot, ki razvijejo svoj prepoznaven okus ravno zaradi fermentacije.

Zakaj je kruh z drožmi bolj zdrav?

Žito ima v ovoju prisotno fitinsko kislino, le ta preprečuje telesu, da izrabi vse minerale v njem. Divje kvasovke in mlečnokislinske bakterije nevtralizirajo fitinsko kislino in našemu telesu omogočajo, da vsrka več hranilnih snovi iz žita. Mlečnokislinske bakterije rodu lactobacillus razgradijo sestavljene ogljikove hidrate (škrob) v enostavne (sladkor) in pri tem sproščajo mlečno in ocetno kislino. Z enostavnimi sladkorji se nato hranijo kvasovke, pri tem pa proizvajajo etanol in ogljikov dioksid, zaradi katerega testo vzhaja.

Zaradi tega so pekovski izdelki narejeni z drožmi lažje prebavljivi, ne obležijo v želodcu, daljša priprava zagotavlja polnejši okus in lepo teksturo, so obstojnejši in se ne drobijo ter imajo tudi nižji glikemični indeks.

TASTY PIZZA & PASTA 

PDF

Galerija

Začinite si dan!

Rezervacija

Darilni bon

Podarite doživetje! Nakup darilnega bona je lahko pozitivno sporočilo, navdih in čudovito presenečenje.

* Darilni bon je vnovčljiv vseh enotah Rožmarin Hospitality Group (RESTAVRACIJA ROŽMARIN, LA PIZZERIA,
STEAKHOUSE ROŽMARIN, POPER, HOTEL MARIBOR (namestitev in savna) in SHOPU (nakup olivnega in bučnega
olja, vrhunskih vin, šampanjcev, konjakov, rumov, suhomesnatih izdelkov, kozarcev in še mnogo več!)

Podarite darilni bon

Newsletter

Naročite se na naš Newsletter in ničesar ne boste zamudili.