Osebna zgodba, prepletena v sodobni koncept novega produkta.
Droži so NARAVNO VZHAJALNO SREDSTVO.
Moka in voda, pomešani v pravem razmerju in ob primernih pogojih ferentirata. Proces fermentacije sprožijo mikroorganizmi- mlečnokislinske bakterije in divje kvasovke. Način obdelave hrane s fermentacijo je povsem naraven ter pripomore k ohranjanju ali oplemenitvi živil. Tovrsten proces ohranjanja in oplemenitenja živil poznamo že iz zgodovine, ko še niso poznali hladilnikov in jim je tovrstna obdelava omogočala dolgotrajnejše ohranjanje in bogat okus. Raznovrstni zorjeni siri, pivo, žlahtna vinska kapljica, suhomesnate dobrote, kislo zelje in repa je le nekaj dobrot, ki razvijejo svoj prepoznaven okus ravno zaradi fermentacije.
Žito ima v ovoju prisotno fitinsko kislino, le ta preprečuje telesu, da izrabi vse minerale v njem. Divje kvasovke in mlečnokislinske bakterije nevtralizirajo fitinsko kislino in našemu telesu omogočajo, da vsrka več hranilnih snovi iz žita. Mlečnokislinske bakterije rodu lactobacillus razgradijo sestavljene ogljikove hidrate (škrob) v enostavne (sladkor) in pri tem sproščajo mlečno in ocetno kislino. Z enostavnimi sladkorji se nato hranijo kvasovke, pri tem pa proizvajajo etanol in ogljikov dioksid, zaradi katerega testo vzhaja.
Zaradi tega so pekovski izdelki narejeni z drožmi lažje prebavljivi, ne obležijo v želodcu, daljša priprava zagotavlja polnejši okus in lepo teksturo, so obstojnejši in se ne drobijo ter imajo tudi nižji glikemični indeks.
Podarite doživetje! Nakup darilnega bona je lahko pozitivno sporočilo, navdih in čudovito presenečenje.
* Darilni bon je vnovčljiv vseh enotah Rožmarin Hospitality Group
(RESTAVRACIJA ROŽMARIN, LA PIZZERIA,
STEAKHOUSE ROŽMARIN, POPER, HOTEL MARIBOR
(namestitev in savna) in SHOPU (nakup olivnega in bučnega
olja, vrhunskih
vin, šampanjcev, konjakov, rumov, suhomesnatih izdelkov, kozarcev in še mnogo več!)